Från Ramsmora till Möjaström

Resan ut till Möja

Strax efter elva, måndagen den 25 februari, kliver jag på båten i Sollenkroka. Båten som ska ta mig till Möja. Jag dricker en kopp kaffe och äter en chokladbiskvi på båten. Tittar ut genom fönstret och njuter av att se övärlden utanför. Vid halv ett kliver jag av båten vid Möjaström. När jag har klivit av båten vid Möjaström möter min faster mig. Vi åker då mot Ramsmora en by lite längre norrut på Möja.

Ramsmora 

Vi promenerar runt i hamnen i Ramsmora. Det är stilla och solen skiner. Det är otroligt fint och fridfullt.  Ramsmora har en genuin hamn med sina röda små bodar. Det var länge sedan jag var där och fotade så det var verkligen på tiden. I Ramsmora finns även Bon i backen och Wikströms fisk och någon gång i framtiden ska jag besöka dem ställena. Roland Svensson-museet ligger vid ångbåtsbryggan och det museet kan jag rekommendera om man gillar skärgårdsmotiv, men jag besökte inte museet den här gången.

   

Lenhamna

Därefter åker vi vidare mot Löka. Men först gjorde vi ett obligatoriskt stopp vid Lenhamna. Där du kan se havet möta horisontlinjen från landsvägen. Det är en jättefin plats, det är helt klart en av mina favoritutsikter på Möja. Vissa utsikter ser man sig inte mätt på. När jag gått längs med vattnet på landsvägen och gjort några fotostopp så åker vi vidare.

Löka

Vi susade vidare längs med landsvägen och nästa stopp blev Löka. Det är en annan mysig liten by på Möja. Först tog vi en promenad på Lökaön och gick genom skärgårdsskog bland knotiga tallar och soliga stigar. Vi kom fram till en öppen yta där vi ser en tall som ser ut att växa fram ur en sten. Vi promenerar sedan tillbaka till Löka. Min faster lämnar mig där och jag fotar lite vid hamnen innan jag beger mig ut på landsvägen igen.

Promenad längs med landsvägen

EJag vandrar längs med landsvägen och hamnar i Kyrkviken i Berg. Där stannar jag upp och tar några bilder på en tom gästhamn. Om några månader är Kyrkvikens full av båtar, nu var det enbart någon enstaka båt i viken. Älskar verkligen kontrasterna som årstiderna bjuder på i skärgården. 

Tillbaka till fastlandet

Efter stoppet i Kyrkviken bjöds jag på kaffe och mina hembakade kanelbullar hemma i min fasters kök. Vid fyratiden tar jag båten in mot fastlandet igen. Jag var väldigt nöjd efter en härlig dag på en jättefin ö. Jag hade fått många fina bilder på minneskortet (som ni ser i inlägget) och jag fick tillbringa lite tid med min faster.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *