Härliga dagar i början av mars

Första helgen i mars

Jag inledde mars månad på bästa sätt. Jag tog båten till min favoritskärgårdsö fredagen den första mars. Vid lunchtid var jag framme. Så satte igång elementen i stugan. Därefter tog jag med mig lunchen ner till stranden. Åt den där med utsikt över en halvt isbelagd vik och några skrakar som simmade förbi. Så rofyllt, jag kände hur lugnet bara sköljde över mig. Efter att ha ätit lunch och fotat lite vid vattnet begav jag mig tillbaka till stugan. Jag bar in vatten och eldade i kaminen. Sen satte jag mig framför kaminen och satt där i värmen och läste. Innan det var dags för att äta middag och sen tittade jag lite på TV. 

Morgonpromenad innan frukost

Jag vaknade ganska tidigt på lördagen och begav mig ut med kameran ner till en stilla vik. Fotograferade in mot viken och gick sedan mot mynningen och fotade där. En mysig och härlig morgonpromenad innan frukost. 

Röja lite på tomten

Efter min morgonpromenad gick jag in i stugan, åt frukost och läste. Efter någon timme inne så begav jag mig ut igen för att röja på tomten. I stormen Alfrida blåste det ner ett gäng träd på tomten. Pappa hade roat sig med motorsågen och delat träden i mindre bitar. Mitt jobb blev att släpa grenar och lägga dem på hög som vi sen kan elda upp. När jag hade släpat på grenarna ett tag och byggt en ganska stor hög kände jag mig nöjd. Istället bar jag upp några stockar från tidigare fällda träd upp till vedbacken. Jag hämtade in mer ved och bar in mer vatten. Det är så härligt att bara skrota runt och jobba lite med kroppen. 

Lunchen åt jag återigen nere vid stranden. Därefter gick jag in i stugan, gjorde mig en kopp kaffe och satte mig i soffan på verandan och läste. 

Solens sista strålar

Vid tretiden bestämde jag mig för att bege mig ut igen för att få andas lite mer natur och såklart fånga några fler ögonblick på minneskorten. Jag promenerade upp för ett berg och ner i dalar. Fotograferade skog i motljus. Ljuset var magiskt. Jag kom sedan fram till vattnet och ljuset fortsatte att leverera. Satte mig på en klippa och bara njöt av friheten. Sedan återvände jag genom dalen till stugan. Åt middag och myste framför kaminen.

   

Snöig söndag

När jag vaknade på söndagsmorgonen och tittade ut genom fönstret var det vitt på marken. Det var jättemysigt. Jag var ju tvungen att bege mig ut igen innan frukost. Gick längs med vattnet ut på uddarna och fotograferade i snövädret. 

Efter min innan-frukost-promenad åt jag såklart frukost. Därefter packade jag ihop och stängde igen för att åka tillbaka med båten till fastlandet. Väldigt nöjd efter en fantastisk helg. 

Film från helgen

Jag filmade lite för att spara några glimtar från helgen, den filmen kan du se här.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *