Två timmar Söderöra

Elfte juli begav jag mig till en ö jag velat besöka länge, nämligen Söderöra. Det är en ö i norra Stockholms skärgård, där delar av Saltkråkan är inspelad. Förra året besökte jag Norröra där Snickargården står kvar, nu blev det alltså dags för Söderöra.

Resan ut

Jag klev på båten vid Strömkajen halv nio på morgonen. En mysig båtresa där jag drack kaffe och läste bok. En timme och tjugo minuter senare klev jag i land på Söderöra.

Mysig byväg

När jag stigit i land promenerade jag längs med den Nedre byvägen som kantades av gröna buskar, fina hus och bodar samt bryggor vid vattnet. Väldigt pittoreskt och fint. Jag gick runt och fotade lite.

Skogsväg

Efter att ha gått runt på byvägarna så hittade jag en slinga i skogen. Blåa slingan. Den följde jag runt ön. Det var en bra uppmärkt slinga genom skog och man såg även havet.

Det blir inte alltid som man tänkt…

Det blev dock inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag kunde inte riktigt slappna av och njuta till fullo. Jag kände mig inte riktigt på fotohumör och jag var trött (dels p.g.a. dålig nattsömn). Det kändes lite som om jag bara var där och bockade av en ö till på min lista. Därför bestämde jag mig för att ta en tidigare båt tillbaka än vad jag först tänkt. Det blev därför bara två timmar på Söderöra, en ö jag helt klart kan tänka mig att åka tillbaka till, då den var jättemysig.

Jag bestämde mig också för att inte hålla på att flänga omkring till öar nu på ett tag förrän jag antingen har ett uppdrag/mål eller om jag känner suget efter det igen. Ibland behöver man kanske pauser även från sådant man brinner för, så att det inte blir övertänt. Ibland behöver man stanna upp och reflektera över vad som är viktigt och hur man ska jobba vidare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *