Dagsutflykt till Grinda

Min resa ut till Grinda

Första november satte jag mig på en båt från Strömkajen som tog mig ut till Grinda. En ö som jag har åkt förbi många gånger på väg ut mot Möjaskärgården. Jag vet bara att det är otroligt mycket folk som brukar gå av på Grinda under somrarna, men jag brukade stanna på båten. Den här gången klev jag dock av och det är jag glad för. Efter en kaffe och kanelbulle på båten klev jag för första gången i land på Grinda. 

Foto längs med strandlinjen

Det första jag gjorde efter att ha klivit i land på ön var att strosa längs med strandlinjen till höger om bryggan på Södra Grinda. Jag fotade en del (i vanlig ordning ) och hittade en utsiktsplats där jag stannade och åt mellanmål.

  

Vandrade vidare

Efter att ha fyllt på med energi vid utsiktsplatsen begav jag mig vidare. Promenerade grusvägen in mot mitten av ön. Där möttes jag av keliga får i en fårhage (jag älskar får så det gjorde mig väldigt glad). Grinda har ett mysigt lantbruk (tips – följ dem på Instagram). Jag gick ner till gästhamnen och fotade vid klipporna och bryggorna där. 

 

Möte

Vid ettiden hade jag ett möte inbokat på Grinda Wärdshus. Det var väldigt trevligt och spännande. Men mer om det tänker jag inte skriva här och nu.

 

Mer foto innan båten mot fastlandet

När mötet var avklarat så fortsatte jag gå runt och fota. Då gick jag in mer i skogen. Det är verkligen mysigt med skärgårdsskogar när det växer massor av knotiga tallar. Sen började solen gå ner så jag begav mig tillbaka mot Södra Grinda för att ta båten mot fastlandet. Den här gången åkte jag inte båten hela vägen till Strömkajen utan jag tog båten till Lillsved och därifrån tog jag buss till stan. 

Populär och genuin turistö

Jag förstår att Grinda är en populär ö. Läget är fantastiskt, det går bra med båtar från olika delar av fastlandet vilket gör det flexibelt när man åker till och från ön med reguljärbåtarna. Trots att det är en stor och populär turistö så tycker jag att den känns genuin. Jag vill verkligen åka tillbaka dit.

Filmklipp från när jag var på Grinda

Fler bilder som jag tog under dagen hittar du här:

Skärgårdsfotografier från Grinda.


 

2 thoughts on “Dagsutflykt till Grinda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *