En snöblandad helg på en skärgårdsö

1-3 februari 2019

Färden ut

Första helgen i februari följde jag med mina föräldrar ut till stugan. Vi åkte dit på fredagskvällen. Körde längs med snöiga vägar, åkte båt i mörkret, pulsade i snön över ön. Det var nollgradigt inne i stugan när vi kom fram. Vi satte igång elementen och började elda i kaminen. Jag gick ut en liten stund och tittade på snön som dansade på den mörka himlen. Det var så härligt att vara där igen. Vid midnatt hade det hunnit bli 15 grader inne i stugan, då kröp jag ner i sängen och somnade. 

Fotopromenader och att bara vara

På morgonen, innan frukost, begav jag mig ut i snön. Det var någon plusgrad ute så snön låg ganska tung och det låg ingen snö kvar på trädgrenarna. Vädret var grått. Egentligen ganska tråkigt. Men det var lugnt och stilla. Molnen hade lite struktur också så det var inte helt jämngrått. Jag strosade runt vid vår vik och fotade lite och njöt av att vara där. 

Sedan gick jag in i stugan. Åt frukost och löste korsord. Myste inne i stugan.

På eftermiddagen tog mamma och jag en promenad ut på uddarna. Då hade det blåst upp lite och det föll lite snöblandat regn. Men det var en skön promenad ändå och några bilder fastnade på mitt minneskort. 

Tidig hemfärd

Klockan ringde tidigt för mig på söndagsmorgonen. Jag skulle nämligen med morgonbåten in mot stan. Den gick klockan åtta. Under natten hade det snöat väldigt mycket mer så det var bara att pulsa i snön. Det var jättemysigt och väldigt vackert. Däremot hade jag inte tid att stanna med min stora kamera. Tog dock några snabba bilder med min lilla spegellösa systemkamera. 

 

1-3 februari 2019

2 thoughts on “En snöblandad helg på en skärgårdsö

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *